2013.02.04 – Mackó

Egy kiárusításon fillérekért vettem egy könyvet, amiben maci szabásminták és varrásleírások vannak. Legnagyobb gyerekem napokig rágta a fülemet, hogy álljak neki az általa kiválasztott mackó megvarrásának. Igen ám, de olyan modellt nézett ki, aminek hajlíthatóak voltak a végtagjai! Városunk szinte összes kreatív boltját bejártam, hogy van-e náluk maciízület? Senki nem tartott ilyet… De nem adtuk fel a reményt, és még nyaralásunk idején is kutattunk; a szállodaportás segítségével feltérképeztük a települést “kreatív-boltilag”, és fáradozásaink sikerrel jártak: egy kis boltocskában porosodott a polcon egy csomag maciízület!

Gondolhatjátok, hogy hazaérkezésünk után mi volt az első dolog, amivel foglalkoznom kellett… A műszőrme már régen megvolt, kiszabtam a testet, és nagy gonddal összeillesztettük a darabokat. A gyerek is segített: ő diktálta a könyvből, hogy melyik részt hová tegyem. Bepattintottuk az ízületeket is, kihímeztem a pofáját, és nagy boldogság volt, mikor kész lett a mozgatható végtagú mackónk!!!

Férjem rögtön megjegyezte, hogy szép, szép, de úgy néz ki, mintha mumpszos lenne… Valóban, a fejét szebben is rávarrhattam volna a testére, de majd legközelebb máshogy csinálom.

A mackó a kicsi kinőtt ruháit kapta meg.

Itt a mackó még csupaszon látható

Itt a mackó még csupaszon látható

maci matróz stílusú pólóban

Maci matróz stílusú pólóban

maci matróz stílusú pólóban és rombuszmintás mellényben

Maci matróz stílusú pólóban és rombuszmintás mellényben

 

 

 

 

10 thoughts on “2013.02.04 – Mackó

  1. Biztos nagy volt az öröm!
    Én is varrtam már a kisunokámnak aprócska macit. Az enyém se tökéletes, de a gyerek nagyon szereti:) Nem is ez a lényeg. Hanem a kedvességük, a bájosságuk, az esetlenségük:) Én így is szeretem!
    A Tiéd is egy bájosan kedves kismackó! 🙂

    • Neked is köszönöm Éva, a lényeg, hogy annak szerezzünk örömet, akinek készült. Nem mellékes, hogy nekem is öröm volt készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s