2013.04.07 – Textilfestés sablonnal (dinós póló)

Januárban már mutattam festett vagy textilrátétes pólókat (Foltos póló újrahasznosítása címmel), most olyat készítettem, ami egyesíti a két technikát. A nagylányunk biológia táborba megy, ott fogja majd viselni munkaruhaként ezt a pólót.

dinós póló

A neten kerestem hozzá mintát, amit aztán kinyomtattunk. Kerestünk jó erős műanyag lapot (egy spirálozott, fénymásolt könyv előlapját szedtük le), és a férjem olyan nagyon aranyos volt, hogy vállalta: kivágja a sablont. Összeragasztottuk a rajzot a fóliával, hogy el ne mozduljanak egymáshoz képest, és már csak vágni kellett. Nagyon fárasztó, és pepecs munka volt, örült Apa, mikor végzett vele.

textilfestő sablon készítése

Mikor kész lett a sablon, rögzítettem az anyaghoz, és nekiálltam festeni.

textilfestés sablonnal

dinó mintás póló

A textilfestéket száradás után bele kell vasalni az anyagba, ezután elvileg mosógépben is mosható. Ezt a fekete anyagot közbéléssel alábéleltem (hogy ne rojtosodjon), és kör alakot vágtam ki belőle. Rátűztem a fehér pólóra, és sűrű cikkcakk öltéssel rávarrtam.

Az ábra kiválasztásánál sokáig gondolkodtam, hogy legyen-e csontvázminta egy gyerekruhán. Nekem ugyanis nem tetszenek a mostanában nagyon divatos, koponyával, esetleg csontokkal díszített gyerek (sőt csecsemő!)ruhák; szerintem meghökkentő látvány a halál motívuma egy rugdalózón. De aztán azzal nyugtattam magam, hogy ez a csontváz inkább tudományos igényű ábrázolás, és jól kapcsolódik majd a tábor csonthatározási munkáihoz, nem is beszélve arról, hogy a gyereknek is roppantul tetszett.

6 thoughts on “2013.04.07 – Textilfestés sablonnal (dinós póló)

  1. Nagyon tetszik, ügyesek vagytok, hogy ilyesmit is meg tudtok csinálni. Lányotok biztos büszkén fogja viselni. Ágimama.

  2. A sablon linkjét nem tennéd ki, vagy küldenéd el?
    Pont ilyet keresek, de eddig még nem találtam és szerdán megyünk táborba, oda kellene. Előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s