2014.12.15. – Védjük meg lányainkat! (felnőtteknek való tartalom!)

Már esett szó arról, hogy a közösség milyen nyomást gyakorol a lányunkra (hónaljszőr borotválása). Hangsúlyozom: nem gondolom, hogy egy lány elzüllik, ha leborotválja a hónaljszőrét, kifesti a körmét, vagy rövid, szűk ruhát húz. De azt igen, hogy az első állomás után sok esetben nincs megállás, és a közösség által elvárt magatartásformák némelyike már igen veszélyes. Aggasztó jelenségekről hallottam, ezekről szól a bejegyzés.

Az egyik legnagyobb veszélynek a tévében bemutatott és reklámozott deviáns és családellenes viselkedésmintákat tartom. Nem nehéz kitalálni, hogy többek között a valóságsókra gondolok (bár nagyon szeretném hinni, hogy ez nem a VALÓSÁG). Némely szereplő beválogatása már önmagában botrányos: munkanélküli, here (volt olyan, akit felnőtt férfi létére a nagymamája tartott el a nyugdíjából), homályos múltú egyének, akik közül nem egy pornózásból vagy prostitúcióból él(t).

E műsorban nem az a kérdés, hogy fognak-e nemi életet élni a szereplők, hanem az, hogy mikor (ha jól olvasom a neten, már a hatodik napon túlestek az első közösülésen).

Ugyancsak ez a műsor az, ahol kötelezően felbukkan (a cigarettázás, ivás és mocskos beszéd mellett) a nők közötti testi kapcsolatnak valamilyen formája: csókolózás, együtt fürdés vagy takaró alatti aktusok. Ezzel szerintem a homoszexualitást vicces, „csajos”, trendi, hétköznapi dolognak állítják be, és emelik be a köztudatba. Jó lenne, ha a szülők tudatosítanák a lányaikban, hogy a legjobb barátnőjüket úgy is szerethetik, ha nem bonyolódnak vele leszbikus kapcsolatba!

A televíziónál maradva azt is meg kell említenem, hogy botrányos múltú egyéneket emelnek piedesztálra, akik méltatlanul válnak híressé. Olyan pornófilmes nőt szerepeltetnek most az egyik műsorban (és gyanítom, az ő szereplése tartós lesz, hisz az illető a „médiába akar dolgozni”), aki azzal kérkedik, hogy „munkája” során képes egyszerre 4 (!) férfit boldoggá tenni, valamint vicces, színes kis történetként csacsogja el, hogy egy szexfilm forgatása után súlyos fertőzést kapott, mert egy baktérium a partnernője alfeléből egy férfi közvetítésével az ő emésztőrendszerébe jutott…

És azt is büszkén csicsergi, hogy rengeteg fiatal lány választja őt példaképül (35.000 követője van a fb-on), akik gyakran kérnek tőle tanácsot! (Jaj, vajon miben tud tanácsot adni egy ilyen személy?) Milyen világ már az, ahol nem sportolók vagy művészek a fiatalság példaképei, hanem olyanok, akik pénzért élnek nemi életet?

Hangsúlyozom: ezeket a valóság-műsorokat rengeteg fiatal nézi, és tájékozódik belőlük, többek között a lányom osztálytársai is!

Ehhez a témához kapcsolódik az is, hogy a fiatalok (fiúk és lányok egyaránt) gyakran a neten elérhető pornófilmek nézésével próbálják saját szexuális kultúrájukat kialakítani. Pedig a felnőttfilmekben bemutatott (olykor perverz) érintkezéseknek kevés közük van a valósághoz, bár a gyerekek azt hihetik, hogy mindenki úgy tesz az életben, mint a szereplők a képernyőn! Ezért fordulhat elő, hogy az urológusok-sebészek arról panaszkodnak: ijesztően megnőtt a súlyos anális sérülésekkel hozzájuk forduló tizenéves lányok száma! A szülőknek el kéne beszélgetni nagyobbacska gyermekükkel (akár fiú, akár lány), és elmondani, hogy milyen is egy férfi és egy nő együttléte, és az nem feltétlenül kell, hogy maradandó sérülésekkel járjon!

És még egy aggodalomra okot adó jelenség: az orális szex gyerekek által is szívesen gyakorolt, szinte mindennapos dologgá vált, amit a résztvevők nem is gondolnak szexnek. Amerikában állítólag azon kaptak egy férfit, hogy az autójában orális örömökben részesítette őt két 13 éves kislány. A rendőrségen a férfi azzal mentegette magát, hogy a gyerekek erőltették az aktust. A lányok valóban megdöbbentő dolgot tártak fel: igaz, hogy ők kezdeményeztek, mert az osztályban minden lány így „kedveskedik” a fiúknak, és ők se, akartak lemaradni a többiektől…

Modern világunkban mindenhonnan (tévéből, a netről, újságokból) áradnak a szexuális jellegű üzenetek, és a legkeményebb felnőtt tartalmak is elérhetők egy-két kattintás után, bárki számára. (Szívből remélem, csak durva rémhír, amit a minap olvastam, hogy egy 4 éves kislány orálisan közösült 5 éves ovis társaival a délutáni alvásidőben.)

Egy ismerősöm is ijesztő dolgokról mesélt, amit fiatal lányok gyakorolnak, és felnőtt nőket megszégyenítő profizmusra enged következtetni a szexualitás terén…

Indult egy mozgalom Amerikában: azok a fiatalok, akik nemet mondanak a szexuális szabadosságra, tisztasági gyűrűt húznak az ujjukra, amivel nyilvánvalóvá teszik értékrendjüket.

Mindezen problémák megoldására, elkerülésére én a szülők és gyermekek közt meglévő jó kapcsolat és bizalmi légkör meglétét látom. Bár tisztában vagyok azzal, hogy kamaszkorban egyre fontosabbak a kortárs kapcsolatok, és a szülő lassacskán elveszti az első számú bizalmas megtisztelő szerepét, én mégse szeretném, ha a gyermekeim ilyen jellegű kérdéseikkel a hozzájuk hasonlóan tájékozatlan barátaiktól kérnének tanácsot, vagy a neten tájékozódnának…

14 thoughts on “2014.12.15. – Védjük meg lányainkat! (felnőtteknek való tartalom!)

 1. Huhh! Ez durva, kemény! Talán mert egyáltalán nem nézünk valóságsókat, nem is olvasok róluk szóló híreket. Egyelőre kimaradt az életemből. Mindenképpen találkozni fogok ezzel a dilemmával pár év múlva? Nem lehet, hogy simán csak normálisan nevelem a gyerekemet és nekem ez kimarad?

  • Nézni mi se nézünk valóságsót (lévén, hogy nincs tévénk), de én azért szoktam tájékozódni. És nem azért, mert perverz a kíváncsiságom, hanem csak szeretném tudni, hogy merre mennek a dolgok a közmédiában. Hát sajnos nem jó fele.
   Mekkora a gyereked? Jár közösségbe? Mert ha igen, előbb-utóbb biztos szembesül vele. (A kisfiam csak pár napig járt oviba, de két dolgot megtanult: “gengnem sztájl” és ördögvillát is mutat…)

 2. Minél előbb, a lehető legkisebb korban, a saját kis értelmi szintjükön el kell kezdeni felvilágosítani a gyerekeinket, mert ha a szülő nem teszi, akad más, aki megtanítja……. 😦 Azokat a gyerekeket, fiatalokat tudják így beszippantani a társaik, a pedofilok, a perverzek, akik vajmi keveset tudnak a nemiségről. Korának megfelelően mindig egy keveset tudnia kell, nem nehez feladat, mert ők kérdeznek, és mindig csak egyet kérdez és egyszerűt 🙂
  Nálunk ez bevált, a két kamaszom teljesen kiegyensúlyozott és tiszta erkölcsi nézeteket vall.

 3. Mi sem nezzunk TVt es ez jo, mert nem akarom hogy perverzio formaban erje a szexualitas a fiamat. De az oviba pusziloznak mindenkivel (hat szerintem az csak puszi), mast nem mesel. A puszikat en is lattam. Amugy szellemi fogyatekos es ez lehet hogy hulyen hangzik de ha egy ilyen eleresztett vilagban neki is lesz valamilyen kielegito nemi elete ami egy rigid vagy tul erkolcsos tasrsadalomban nem lenne, akkor en azt nem banom. Amugy a JanosVitezbol ismeri a szeretkezeses jelenetet (ahol igazan azt mutatjak hogy amikor osszebujnak Jancsi meg Iluska akkor kiviragzik a vilag) s nagyon szereti.

  • A barátnőm azért nem járatta egy ideig oviba a kisfiát, mert az egyik fiúpajtása állandóan csókolózni akart a gyerekkel, és néha szájon is csókolta. De ezektől még nem gondolom, hogy a világba “kiengedett” gyerek a romlás útjára lép, egyszerűen csak nem árt a szülőnek észnél lenni. Az ördög sajnos nem alszik.

   • Odakell figyelni (marmint fius anyukaknak is) De amig a kis osztalytarsnoi dicsekednek nekem hogy a fiam megpuszilta oket hat en nem fogok utjaban allni

   • Persze, nem csak a lányokra kell vigyázni!
    Nekem nem az ártatlan gyermekpuszik ellen volt kifogásom, hanem a túl korán megkezdett és természetellenes szexuális érintkezés ellen.

 4. Fiamék osztályában egy kislány másodikos koruk óta bombázza a társait a “tudásával” (közösülés, spermadonor, szexeltél-e már, stb.) A lány kileste a szüleit is, azt is részletesen elmesélte az iskolában. Most ötödikesek. A fiam úgy emlegeti, hogy “szex-mániás”. A lány miatt már meg kellett beszélnünk, hogy mi a pornófilm. A legviccesebb: karácsonyi ajándékozáshoz idé is kihúzták egymás nevét, és aki a lány nevét húzta, azzal viccelődött, hogy egy “csövet” kéne neki adni ajándékba. (Szerencsére jobban még nem tudták megfogalmazni az ötletüket…)

  • Hát… én is remélem, hogy nem ennyire szörnyű a helyzet, de félek, mégis igaz. A kártékony tévéműsorok biztosan.
   Köszönöm a linkeket.

 5. Nekem csak fiaim vannak. A két nagyobb már alsós (a legnagyobb 9 éves) és pont 1,5 – 2 hete igen komolyan bele kellett menni abba a témába, hogy hogyan lesz a kisbaba. Ennek főleg az volt az oka, mint kiderült, hogy van “felvilágosult” 12 éves visszabukott negyedikes kisfiú a környezetében és mindenféle szavakat és gesztusokat használ, amit az én gyerekem nem értett, illetve többről sejtette vagy tudta, hogy csúnya szó, nem használjuk. Olyan kérdéseket tett fel nekem a nagyfiam, amitől leesett az állam is. a 2-3 órás beszélgetés során végül mindenféléről volt szó a lányok menstruációján keresztül az első magömlésig és még a pornófilmek is terítékre kerültek. Lényegében olyan volt mintha tudná miről beszélünk, hála a “felvilágosult” kisgyereknek, és nagyon félelmetes is volt az egész.

  Elkeseredtem egyébként, úgy gondoltam ez egy későbbi (évekkel későbbi….) beszélgetés lesz és azt is szerettem volna, illetve szeretném is, hogy ne egy érzéketlen tahó legyen, ha majd barátnője lesz és ne sok barátnője legyen, hanem egy (vagy nagyon kevés). Másrészt meg örültem, hogy elmondta nekem, az anyukájának, ezt az egészet.

  Nálunk egyébként nincs kábeltévé, lényegében a tévét csak DVD-zésre használjuk. Számítógépezni meg egyszerűen nem szabad nekik, egyedül főleg nem, ha mégis meg kell nézni valamit, akkor kizárólag együtt.

  • Azt hiszem, mégis szerencsésen alakult a dolog, mert ha már beszélni kellett a szexualitásról (és egyre hamarabb jön el ez az idő, sajnos), akkor nem a tapasztalatlan osztálytársak világosították fel a gyereket, hanem Te, az édesanyja!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s