Megismerkedésünk története

Régóta írok már a családunkról, de kifejezetten magunkról még nem sokat írtam; most ezt pótolom.

A férjemmel 17 éve vagyunk házasok. De furcsa ezt kimondani…

Munkahelyi ismeretség a mienk, egymással szemben lévő íróasztalaink mögött ülve lettünk kollégákból barátok, aztán pedig szerelmesek.

A férjemnek, az az első emléke rólam, hogy megjelentem az állásinterjún, és a nap rásütött a hosszú göndör hajamra, (nekem meg az, hogy ő ül a számítógép előtt, és épp egy táblázatot szerkeszt). Több jelentkezőt is meghallgattak azon a héten, és a férjem nagyon drukkolt, hogy engem válasszanak. Az irodavezetőn és férjemen kívül nem volt más férfi akkor az osztályon, ezért Apa bensőséges lobbitevékenységet fejtett ki férfitársánál az érdekemben, de kiderült, hogy nemcsak Apának esett rám a választása. A főnöknek azért, mert a jelentkezők közül egyedül én tudtam kamatos kamatot számítani, a férjemnek meg ugye a szép hajam miatt (de később bevallotta, hogy más testrészeimen is rajtafelejtette a szemét).

okos 7353

Felvettek.

Férjem (aki persze akkor még az udvarlómnak se mondhatta magát, legfeljebb hódolómnak…) ekkoriban sokat hiányzott a munkahelyünkről (továbbképzések és a katonaság miatt), de mikor ott volt, akkor legszívesebben a társaságomban töltötte az időt. Én is nagyon-nagyon jól éreztem magam vele. Sokat beszélgettünk, kiderült, hogy milyen kitűnően megértjük egymást; ráadásul értékeljük egymás sajátos humorát is.

Mikor kicsi és családias irodánkat beolvasztották egy másik cégbe, közösen kerültünk az új, mamutméretű munkahelyre, ott még jobban összekovácsolódtunk. Felfedeztünk az irodaházban  egy olyan teakonyhát, amit a többi kollégák valami miatt nem használtak szívesen, ott számos meghitt ebédidőt töltöttünk együtt – többek között az angol leckéim megírásával és egymás kezének szorongatásával.

Ekkor már a kollégák is látták, hogy vagy a közös hozamszámítást szeretjük nagyon, vagy egymást. Ebben akkor lehettek teljesen biztosak, mikor mindketten egyszerre vettünk ki szabadságot, sejtették, hogy nem véletlenül történt a dolog, és nem is tévedtek, mert 10 napig együtt andalogtunk egy mediterrán városka girbegurba utcáin, és onnantól már tudtuk, hogy mi összetartozunk.

okos 7354 okos 7352

Én munkahelyet váltottam, és azzal egy időben össze is költöztünk. Már nem szerettünk volna egymás nélkül lenni. Egy sötét, udvarra néző albérletben laktunk eleinte. A – valamikor jobb napokat látott nyomasztó bérház – és az eltérő szociokulturális hátterű szomszédság ellenére nagyon boldogok voltunk itt. Gyorsrizsen és halrudacskán éltünk, de nem is az étel tartott meg minket, hanem a fiatalkori lángolás.

Hamar kiderült, hogy hosszú, közös jövőt képzelünk el egymással, ezért az eljegyzés után nem sokat vártunk az esküvővel sem (nem is volt kérdés, hogy összeházasodunk; ez mindkettőnknek nagyon fontos volt).

Az esküvőnk nem volt hétországra szóló; csendesen, szűk családi körben házasodtunk össze. Este elmentünk moziba (valami bugyuta amerikai filmet néztünk meg), és olyan furcsán, de nagyon boldogan éreztük magunkat… Én feleség lettem, ő meg férj. Akkor este megbizonyosodtunk, hogy nekünk nagyon is fontos volt a papír megléte, számunkra nagy jelentősége volt annak, hogy nem élettársak vagyunk, hanem házasok.

okos 7348

Hamarosan lakást is tudtunk venni; boldogan rendezgettük és szépítgettük első saját fészkünket. Természetesen gyereket is azonnal akartunk, és nagyon boldogok voltunk, mikor az elhatározásunk utáni második hónapban meg is fogant a lányunk.

Házasokból szülők lettünk – de ez már egy másik történet…

 

3 thoughts on “Megismerkedésünk története

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s