Homoktövis befőzése szörpnek

Az idén is rengeteg homoktövisünk termett. Írtam már, hogy a leszedése emberfeletti és keserves feladat, de megkóstolva anyukám szörpjét… azt mondom, hogy megérte a sok szenvedés.

Új kép (161) Új kép (169)

Anyukám tehát így főzte a szörpöt:

2 kiló bogyóhoz 2 liter víz és 1 kiló cukor szükséges (ez lehet méz is), és 1 teáskanál citromsav. A megmosott és megszárított bogyókat össze kell turmixolni, és hozzá kell adni az előbb felsorolt összetevőket. 10-12 órát állni kell hagyni, aztán gézen át kell szűrni (a nagyméretű gézlapot gyógyszertárban adják). Eztán már csak palackozni kell, minden üveg tetejére kell 1 késhegynyi Na-benzoát. Dupla celofán megy a tetejére, a kupak alá.


okos 180
okos 181
Mennyei az íze: kellemesen fanyar

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s