1956-os ünneplés

Mi is megünnepeltük a forradalom 60. évfordulóját.

A nagyobb gyerekeink korhű ruhákba öltözve vettek részt történelmi bemutatókon, ahol a fiam pesti srácot alakított, a lányom pedig orvostanhallgatót, aki a sebesülteket menti.

Néhány kiegészítés a képekhez.

Fiam egy Dodge Weapon Carrier előtt

Fiam egy Dodge Weapon Carrier előtt

A képeken látható katonák jórészt szovjet mintájú egyenruhákban vannak, az 50-es években ez volt a nálunk rendszeresített uniformis. Hogy honnan tudjuk, hogy magyar, és nem szovjet katonákról van szó? Vagy onnan, hogy Kossuth címer van a sapkájukon, vagy a nemzetiszínű karszalagról. Sokan azzal jöttek oda, hogy biztos az egyenruhások játsszák az ellenséget; de nem, ezeken a képeken mindenki magyart alakít!

img_4169

A gyerekeim ruháit én válogattam össze az itthon fellelt ruhadarabokból. A lányom, mint “egyetemista”, kosztümkabátban és fehér blúzban van, amihez nyakkendőt kötött. A lábán az én karaktercipőm van, a szoknya is az enyém volt. Nagyon elcsodálkozott, mikor zoknit kellett húznia a cipőbe, de aztán elhitte, hogy akkor ez volt a divat. A fiam az apja által kinőtt tavaszi kabátot és bakancsot viseli saját nadrágja és inge mellett. A svájci sapka az enyém volt, csak nemzetiszínű szalagot kellett vennem, mert a lányom vöröskeresztes karszalagja az már megvolt, a kicsinek varrtam tavaly. Kölcsönbe kaptuk a lányomon lévő pufajkát és a szanitéc-táskát, valamint a fiamnál lévő hatástalanított PPS csigatáras géppisztolyt (közismert nevén gitárt).

Itt már rajta ül felfegyverkezve

Itt már a Dodge-on ül a fiam felfegyverkezve

Bajtársakkal a Dodge WC-n

kep8

Tizenéves gyerekek - ma

Mai tizenéves gyerekek!

kep6

img_4190

kep14

 

Az utazás is kellemes volt

Az utazás is kellemes volt

3 thoughts on “1956-os ünneplés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s