Szülőtípusok: a nagyon jómódú szülő

A szülők foglalkozása: PR vezető, csúcsmenedzser, televíziós személyiség (de nem celeb), marketingfőnök.

Ez a szülő mindenből a legjobbat akarja gyerekének. Persze ki nem? – kérdezhetnénk, de ez náluk az anyagiakban látszik a legjobban.

Már a várandósság alatt vérprofi, és semmit nem bíz a véletlenre: házi CT-t vagy ultrahangot szerez be, az anya angyalhangot kibocsátó csengettyűt hord a hasa felett, 4 (5,6…) dimenziós ultrahangra jár – persze csak munkaidő után, hisz a várandósságának szinte az utolsó napjáig dolgozik. (Beosztottjai reménykedtek benne, hogy a gyerekvárás alatt feltörekvő hormonok lágyítanak főnökasszonyukon… de nem, ugyanolyan kemény és kíméletlen, mint előtte volt – így az egész iroda alig várja a szülés időpontját.)

uj-kep-20

Babakocsijuk a legmodernebb konstrukció, a ruhákat nemzetközi cég exkluzív hazai üzletében veszik (ha a cég még nincs jelen Magyarországon, kiugranak a kelengyéért a milánói márkaboltba), a babaszoba berendezését sztájliszt álmodja és valósítja meg. A baba mindig kifogástalanul van öltöztetve: még a játszótérre se kap viseltes, ne adj’ Isten kifakult, leböfizett, más által már használt ruhákat.

uj-kep-29

Az ilyen szülőkre érdemes bababoltokat alapítani: megvesznek mindent a gyereknek, és abból is legjobbat és a legdrágábbat.

A nevelésben céltudatosak: pár hónaposan már személyiségfejlesztő tréningre járnak a kicsivel, baba-okosító foglalkozásokra, ahol idegen nyelven beszélnek – énekelnek nekik (az alteros szülő nem ment egy kis zenéért a szomszédba: ő maga énekelt-muzsikált a babájának). Később az óvodát és az iskolát is kőkemény megfontolások alapján választják ki: csak az a magánintézmény jöhet szóba, ahonnan kikerülve 2 középfokú nyelvvizsgát és külföldi egyetemre való bejutást garantálnak a fenntartók, és ahol a gyerek elkezdheti a később elengedhetetlenül fontos kapcsolatrendszer kiépítését (ugyanezt teszi a szülő is a felnőttek között).

uj-kep-30

Hamar kerül bébiszitter is a kicsi mellé, amit így kommunikál a barátoknak (vagy a sajtónak): véletlenül megismertünk egy kedves nénit (nem véletlenül ismerték meg; castingot tartottak, és a sok jelentkező közül ők választották ki), akit imád a kisfiunk/kislányunk, nála jó kezekben tudjuk őt.

Lakásuk (jobban mondva házuk, vagy rezidenciájuk) a nagyváros környéki alvótelepülésen található; kívül belül rendezett és makulátlan (bejárónő és a kertész érdeme), bármelyik lakásmagazin szívesen készítene róla riportot.

Az anyuka büszkén meséli hasonszőrű barátnőinek, hogy falusi asszonyka lett belőle (ízlelgeti a szót: “falu”), és néha el is játszik a gondolattal, hogy tartania kéne valamilyen izét (állatot), de mikor egyszer véletlenül elvetődik az ófaluba, és ott belelép a tyúksz.rba, letesz róla, és meggyűlöli a falut.

uj-kep-33

Visszatérve a szülőséghez…

Ez a típusú anya már nem fiatal, hisz legszebb fogamzóképes éveit tanulással és a karrierje kiépítésével töltötte; kora miatt tehát nem valószínű, hogy nagycsaládos nő lesz belőle; már csak azért sem, mert nem engedhet meg magának még egyszer 4 havi távolmaradást a cégtől. A pár hónap hiányzás, annyi, mint egy komolyabb síbaleset, ennyi másnak is be szokott csusszanni az irodában, de ennél hosszabb kiesés már lépéselőnybe hozná a topmenedzseri helyre ácsingózó ifjú titánokat.

Az ilyen családban felnövekvő gyerekek kifogástalan oktatást kapnak; a leghíresebb egyetemek várják őket tárt kapukkal. Felnőve a legjobb esélyük van arra, hogy maguk is jómódú szülőkké váljanak.

Ami kimarad az életükből: közös főzőcskézések, hátizsákos barangolás a Balaton-felvidéken, kenutúra a Tiszán (ezek a családok nem mennek nyaralni 500 km-nél közelebbi helyre), éjszakába nyúló táncházak, csúzli készítése és közös kipróbálása – de ezek hiányában még lehet valaki nagyon boldog.

 

 

2 thoughts on “Szülőtípusok: a nagyon jómódú szülő

  1. Húúúú…. Nagyon sok ilyen ismerősöd lehet, ha ilyen pontos képet tudsz róluk festeni.
    Vagy a fantázia és a színes magazinok összegyúrása?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s