Otthonoktató gondolatmorzsák XXI.

Régebben történt már, hogy elmentünk az állatkertbe, ahol a manguszták kifutója nagyon ötletesen van kialakítva: a kifutó közepén van egy plexivel fedett kilátó, ahová két szűk alagúton keresztül mehetnek be a gyerekek (más is bemehet, aki befér a járatba, vagy aki kellően össze tudja magát húzni).

Mivel mi az egész napot az állatkertre szántuk, és nem siettünk sehova, a kisfiunk már legalább fél órája mászkált az alagutakban.

Egyszercsak feltűnt egy kisiskolás csoport, 3-4 tanárnőtől kísérve. A gyerekek felcsillanó szemmel vették észre az alagutakat, és elindultak arrafelé. A pedagógusok – mint a katasztrófavédelmisek a földrengés idején – profi módon kezelték a helyzetet: ketten elállták az alagútba vezető utakat, a többiek határozott hangon terelték tovább a gyerekeket – bizonyára ki volt számolva az idejük, és siettek.

Fiunk közben önfeledten mászkált és sikongatott bent a kilátóban, amit észrevett az egyik tanárnő. Azonnal odaállt a lyuk szája elé, és bekiabált:

  • Ki van odabent? Azonnal gyere ki, világosan megmondtuk, hogy nem mehet be senki!

Ekkor elindultam intézkedni, nehogy még hozzá is csapják Nyuszit az iskolai osztályhoz.

Kisfiunk kijött az alagútból – hiába, a szigorú hangon kiadott felnőtti utasítás hatott – a tanárnő pedig rájött, hogy ez nem az ő gyerekük, és továbbment.

Mire odaértem, a gyerek már vissza is szaladt mangusztát nézni.

One thought on “Otthonoktató gondolatmorzsák XXI.

  1. Egyszer mi is jártunk hasonlóképpen. Fiamat a fáról akarták leparancsolni, de nem sikerült. Szerencsére időben rájöttek, hogy “Ja, te nem is a mi gyerekünk vagy!” 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s