Kézművészeti alkotások – karkötők zsinórból és hímzőfonalból

Ezeket a karkötőket egyedül találtam ki, és valósítottam meg, a gyereknek ez túl bonyolult lett volna, a kisfiam annyit segített, hogy kiválogatta a színeket. Aztán meg ellopkodta a kész darabokat, egymáshoz rögzítette őket, és játszott velük.

Adva volt egy bontatlan köteg zsinór; kaptam valakitől, de nem volt elég jó minőségű ahhoz, hogy megkötő legyen kapucnikban, a karkötő alapanyagának viszont tökéletesen megfelelt. A hímzőfonalak szegény nagynénémtől maradtak rám; valamicskét hímeztem velük, de most találtam meg az igazi felhasználási területüket.

A képen látható, hogy kell csinálni, azt hiszem, nem kell hozá sok magyarázat, pofonegyszerű. A fonalakat szorosan kell feltekerni a zsinórra. Mikor színt váltottam, akkor az előző fonal maradékát szorosan átkötöttem a következő fonal elejével, így meg volt oldva a rögzítés. A végén természetesen hagyni kell egy kis hurkot, mert az lesz a rögzítés: a bal oldalon látható csomó megy a jobb oldali végén kialakított hurokba.

Nagyon szerettem készíteni ezeket a karkötőket, előállítottam jó pár darabot. Azt vettem észre, hogy egymagában nem mutat úgy, mintha többen lennének, ezért legalább nyolcasával viselem majd őket. Sőt, nyakláncokat is elkezdtem csinálni, abból is kell 4-5, hogy jól mutasson a nyakban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s