Férfiak második élete

Nem új jelenség, hogy idősebb férfiak újra (vagy épp először) családot alapítanak. A férfiaknak könnyű, nekik megadatott az a képesség, hogy 50-60 éven felül is termékenyek legyenek. Apai örömök elé néz a sztárok közül Richard Gere, de kicsi gyereke van Rod Stewartnak, Mick Jaggernek is. Szintén idősebb korban lett apuka Anthony Quinn, Charlie Chaplin, Alain Delon és Jean-Paul Belmondo.

A magyar hírességek is bátran vállalnak gyereket 50 fölött.

Somló Tamás 2 évvel ezelőtt hunyt el, 68 éves korában; legkisebb gyereke ekkor volt 16 éves.

A 70 éves Nagy Bandó András egy ideig titkolta a családja előtt is, hogy új kapcsolatából gyereke született. Később felvállalta párját, összeházasodtak; kislányuk most 10 éves.

Gáti Oszkár 66 évesen lett ötödszörre is édesapa.

Az író, Vámos Miklós 53 éves volt, mikor ikerfiai születtek.

Schuster Lóránt 69 éves, kisebb gyereke pedig 11, akinek az édesanyjával már nem él együtt. A rocker nemrég súlyos betegségen esett át, de eredményei biztatóak. (A képen látható kisbaba az unokája.)

Laár András 56 éves volt 2011-ben, mikor negyedik fia megszületett.

Komár László 59 éves korában lett másodjára is apa. Sajnos nem sok közös idő adatott nekik: a szülők házassága tönkrement, a nagybeteg zenész alig látta élete utolsó éveiben a lányát, és a felnőttek most is civakodnak az örökségen.

57 éves volt 2015-ben Szarvas József színművész, amikor kislánya született. Unokái egyívásúak a kicsivel.

Bárdy György 64 éves volt, mikor idős napjait bearanyozó lánya született. Mivel a művész 92 évet élt, felnőttként is gyönyörködhetett benne.

 A 75 éves Kóbor Jánosnak második feleségétől 11 éves lánya van.

A 65 éves Gyabronka Józsefről két éve lehetett hallani annak kapcsán, hogy ittasan vezetett; akkor derült ki, hogy 4 éves kisgyereke van.

Bródy János érdeklődött nagyobb gyerekeinél, hogy mikor lepik már meg egy unokával, mire a gyerekei azt mondták neki: “Apu, ha unokát szeretnél, csinálj magadnak!”. Ma már legkisebb gyereke is 14 éves.

A 71 éves Závodi János idén adta fel az agglegényéletet, és vette feleségül 4 éves fiának édesanyját. A Piramis legendás gitárosa megkomolyodott: immár nem bulikba jár, hanem az óvodába, ahol örömmel zenél kisfia pajtásainak.

Székhelyi József idén nyáron hunyt el; 30 évvel fiatalabb feleségével élt együtt. Legkisebb gyermeke, Sára, csak 7 éves; közte és legnagyobb testvére közt 36 év a korkülönbség.

Kései szerelem gyümölcse volt Szabó Gyula két kisebbik gyereke; a színész 57 éves volt, mikor harmadik feleségét, a 24 éves Pálmát megismerte. Szerencséje volt; még 27 évet éltek együtt, a sors tehát megengedte neki, hogy felnőttként is lássa Zsófit és Gyulát.

Fábry Sándor, a népszerű showman nem tárja a nyilvánosság elé magánéletét, de annyit tudni lehet róla, hogy 58 éves korában kislánya született.

Nagyon nagycsaládos apuka Gerendás Péter, aki legkisebb gyereke világrajövetelekor 52 éves volt.

Czeizel Endre, a nemrég elhunyt tudós kisgyermekeivel kapcsolatban lehetett azt hallani, hogy nem teljesen az ő akaratából születtek, ezért nem is állítom, hogy tudatosan vállalta a kicsiket, de tény, hogy idős korában is apa lett, akiket sajnos már nem láthat felnőni.

Néhányan elítélik az idősebb férfiakat, akik életük delén túl nemzenek gyereket. Az én véleményem az, hogy a fiatal kor se garancia arra, hogy egy férfi láthatja majd felnőni a gyermekét, bár tény, hogy az idő haladtával egyre több van az ember mögött, mint előtte.

Szerintem mindenki annyi gyereket nemzzen, és akkor, amennyit akar, és amennyit el tud tartani.

(A cikkben szereplő adatokat különböző netes újságokban olvastam, azokért felelősséget nem vállalok.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s