Egy eszményi tanári kar- filmes karakterekből

Készítettem egy összeállítást arról, hogy mi lenne, ha én válogathatnám össze egy képzeletbeli iskola tanári karát. Filmes karakterekben gondolkodtam.

történelem: Indiana Jones

A film szerint is tanár; igaz, egyetemen. Ott nagyon érvényesül a sármja, főleg a hölgyek buzgólkodnak óráin. Nemcsak a katedrán nyújt kiváló teljesítményt, hanem a gyakorlatban is szakmája büszkesége.

Kémia: Piton professzor (Harry Potter)

Piton sajátos stílussal megáldott, gyakorlott pedagógus; bájitaltant tanít a Roxfortban, és nincs olyan varázsital, amit ő össze ne tudna kotyvasztani.

Matematika: Raymond az Esőemberből

Igaz, személyisége nem a pedagógusi pályára rendeli, dehát láttunk már olyan tanárt, aki nem túlzottan kedvelte a gyerekeket, mégis a katedrán volt. Raymond annyira kiváló a matematikában, hogy ezúttal eltekintenék ettől, és csakis a képességeit tartanám szem előtt.

Testnevelés: Obi wan Kenobi (Star wars)

Kenobi mester a filmben is pedagógus, igaz, csak magántanítványai vannak, azok se sűrűn. Személyre szabott, egyéni tanterv szerint foglalkozik a tanítvánnyal. Spirituális attitűdje csak sikeresebbé teszi a tanári munkáját.

Biológia: Vízipók

A Vízipók olyan pedagógus, aki nem szégyelli, ha hiányos a tudása: a film során nemcsak oktat, hanem maga is tanul a környezetétől. (A sorozat valóban oktatási céllal készült.) 

Földrajz: Jack Sparrow

A Karib-tenger kalózainak vezére sokat hajózik, ezért gondoltam rá, mint földrajztanárra.

Fizika: Hulk

A karakter fizikus, akinek a keze egy kísérlet közben belelógott a gammasugárba, és ettől különleges képességre tett szert: ha felidegesítik, zöld szörnnyé változik át. Ennek a tehetségnek köszönhetően bizonyára nem lenne problémája az órai fegyelmezéssel.

Nyelvtanár: C-3PO (Star wars)

A tolmácsrobot a galaxis több ezer nyelvét beszéli, és kellően jó verbális képességekkel is rendelkezik a tanításhoz. Nyitott személyisége is a tanári pályára predesztinálná.

Technika: Mekk Elek

Az ezermester azért értett is valamihez: remekül varrt. Ha csak ennyit tudna megtanítani az iskolásoknak, már ezzel sokat nyernének.

Túlélés a természetben: Aragorn (Gyűrűk ura)

Aragorn a könyv szerint ranger, magyarul: kósza. Mestere a barangolásnak és a természetben való életben maradásnak. Több mentoráltja is akad a történet során.

motivációs tréner és iskolapszichológus: Füles (Micimackó)

Pszichológiához sokan értenek mostanában; Füles legalább avatott személy ebben a tudományágban, és – mondhatni – belülről ismeri a szakmát (hisz major depresszióban szenved).

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s