Bemutatkozás

Erzsi vagyok. Három gyerekem van, ha tehát a foglalkozásomat kérdezik, azt mondom, hogy főállású anya vagyok. Ha arra kíváncsiak, hogy hol dolgoztam, akkor azt válaszolom, hogy az államigazgatásban, de az igazi hivatásom sose az állam igazgatása volt, hanem valami olyasmit, amit mostanában vélek megtalálni. Ha azt kérdezik, hogy mit tanultam, akkor azt szoktam mondani, hogy pedagógiát és pszichológiát, de a legtöbb dologra az élet tanított meg.

Új kép (4)

Jó ideje megvolt már bennem a vágy, hogy leírjam a gondolataimat; már csak azért is, mert gyerekkoromban mindig írtam naplót, és a blogolás naplóírásnak is felfogható.

Épp a blog indulásával egy időben nagyot változott az életünk: középső gyerekünket kivettük az iskolából, es elkezdtük vele az otthonoktatást; történetünket itt, itt és itt írtam meg. Az otthonoktatás lehetséges Magyarországon; azt jelenti, hogy a gyerek nem az iskolában, hanem a szüleitől vagy más felnőttektől (még az is lehet, hogy más gyerekektől!), esetleg saját magától tanulja meg a szükséges ismereteket.IMG_0018.JPG

Kreatív bloggernek indultam; eleinte a varrott, szőtt (rongyszőnyegeket készítek szövőállványon), festett munkáimat mutattam meg, aztán azt vettem észre, hogy egyre több a bejegyzés a saját életünkről, és sok lett az elgondolkodtató írás is, és persze elkezdtem írni az otthonoktatásról, ami akkoriban még nem volt olyan népszerű, mint mostanában (most se túl széles körben ismert).

Másolás - borito3

Mindenről írok, ami foglalkoztat (az otthonoktatás és a kézművesség mellett):

önellátásra való törekvés,

gyemeknevelés,

hagyományőrzés,

anyaság,

tudatos élet,

és még sok más.

Érdekes, hogy az induláskor a legfőbb törekvésünk az volt, hogy vidékre költözhessünk egy nagy kert közepén álló kis házba. Aztán az évek folyamán olyan sok minden történt velünk, hogy ezt  a gondolatot el kellett engednünk, és most úgy néz ki, teljesen más irányt vesz az életünk.

IMG_3893.JPG

(A nevem magyarázata:
alma mater=tápláló anya. Nagycsaládos anyaként táplálom gyermekeimet és férjemet – testileg és szellemileg egyaránt.
Méter – ez a varrással kapcsolatos, időm egy részét méteráruboltokban és egyéb helyeken töltöm az alapanyagok beszerzésével.)

Remélem, továbbra is rám találtok ebben a hatalmas virtuális óceánban!

Örülök minden megkeresésnek; ha bármi gondolatod, kérdésed, kérésed támadt az írásaimat elolvasva, megtisztelsz, ha írsz nekem!

Ímél címem:  almameter@yahoo.com

 

 

8 thoughts on “Bemutatkozás

 1. B.U.É.K. Kedves Alma Mater 🙂
  Köszönöm ezt a blogot !
  Napokban készülők szövőállványt venni , nyugdíjra várok és kell egy új cél az életemnek. Azt hiszem meg találtam ! A szövést nem tanultam, nem láttam sehol sem hogy csinálják. Viszont imádom a rongyszőnyegeket és szeretnék sok szépet készíteni, rengeteg ötletem van 🙂 Ez az a blog ami úgy érzem, igazán sokat segít nekem. Nagyon hasznos számomra! A kezdetekben kaphatok segítséget, ha elakadok ? Felvető fonalat honnan érdemes vásárolni és milyen vastagságút? Üdv. Joli

  • Szia Joli!
   Köszönöm kedves soraidat!
   Végre egy olyan ember, akivel közös a szenvedélyünk!
   A szövést én se tanultam, csak próbálgattam, és sok dologra magam jöttem rá.
   A felvetőt rövidáruboltban vagy fonalboltban veszem, egy motring 500 és 750 forint között van. Nekem elég egy felvetésre egy motring, de ez attól is függ, hogy mekkora az állvány. Én csak egyféle vastagságú fonalról tudok, legalábbis mindig csak egy fajta volt, mikor kértem a boltban.
   Örülök, ha még írsz, olyan szívesen cserélnék tapasztalatot!
   Erzsi

 2. Kedves a(A)lmamater!

  A házi búza őrlőjéről érdeklődnék,hogy honnan lehet beszerezni olyasfélét ami Önnek is van és milyen áron. Rövidesen kezdjük építeni a kis kemencénket, gondoltam házi liszttel még finomabb lesz a saját készítésű kenyér.

  Köszönöm válaszát.

  Tisztelettel: Kátsik László

 3. Kedves Erzsi,

  Mostanában találtam rá az Ön blogjára. Nagyon megtetszettek az írásai.
  Szeretnék közűlük elragadni néhányat… szeretnék beszélni Önnel, amennyibem ez lehetséges.

  Üdvözlettel,
  Balázs

 4. Kedves Erzsi! Ne haragudj, de az Alma mater számomra az iskolát jelenti, s mivel pont ezt hagynám ki a gyerekem életéből, ezért hadd ne hívjalak így :).
  Kérdéseim vannak: én most agyalok azon, hogy ugyan beiratom a fiamat elsőbe, de adott esetben szeretném megmenteni attól, hogy kineveljék belőle az önálló gondolkodást. Ugyanakkor rendkívül társaságkedvelő, igényli a közösséget, barátokat, tehát azt szeretném tudni, hogy a neten HOL tudom felvenni a kapcsolatot olyanokkal akik szintén otthon oktatnak, esetleg a környezetemben. A fiamnak nincs semmi baja, de ezt szeretném ha így is maradna, ergo olyan iskolák listájának is örülnék, ahol a gyerekemet magántanulóként fogadnák.
  Köszönettel,
  Bogi

  • Kedves Bogi!
   Sajnos nem tudok listát küldeni magántanulókat befogadó iskolákról.
   Úgy veszem észre, az iskolák egyre kevésbé szívesen foglalkoznak az otthonoktatott gyerekekkel, és akik be is fogadták eddig a magántanulókat, azok egy része is igyekszik megszabadulni tőlük. Egyedül az Apátkúti Erdei Általános Iskoláról tudom, hogy tárt karokkal várják a magántanuló gyerekeket.
   Azt tanácsolo, Te magad érdeklődj a helyi iskolá(k)ban, felvennék-e a fiadat magántanulónak; meglehet, hogy nyitottak lesznek a magántanulásra.
   A Fb-on van egy több száz tagot számláló csoport:
   https://www.facebook.com/groups/317160548434968/
   Itt megtalálhatod a közeledben élő otthonoktató (vagy arra készülő) családokat.
   Sok sikert kívánok, remélem, megtalálod a legjobb oktatási formát!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s